Fuengirola

OBS!! Detta är inte utsikten från lägenheten .

.
Ismotec:s lägenhet i Fuengirola på Costa del sol hyrs ut veckovis till dig som vill ha en semesterbostad med det lilla extra.
200m från stranden ligger vår 45 kvm lägenhet med stor balkong i sydväst.
Det finns en stor poolterass med pool som är uppvärmd året runt, som bara boende i huset har tillträde till.
Huset är svenskägt, har 84 lägenheter och det finns bemannad reception med svensktalande personal.

Lägenheten är på 2 rum o kokvrå och har bla följande utrustning

  • 2 sängar i sovrummet
  • Bäddsoffa för 2 i vardagsrummet
  • Kyl, frys och mikrovågsugn.
  • Komplett köksutrustning, såsom kaffebrygare, tallrikar, kastruller glas etc.
  • Air condition
  • Centralvärme
  • TV, med bla SVT Europa
  • Dator med Internet, samt möjlighet att koppla in egen dator IP-telefon, ring hem för 17 öre /minuten !! (det går även att ring till lägenheten från Sverige för lokalsamtalskostnad)

Fuengirola

Fuengirola är en spanskt småstad med ca 50.000 invånare, som är mycket uppbyggt kring turismen. Det är också Solkustens största skandinaviska tillhåll. Här ligger bla Svenska kyrkan o Svenska skolan. Det är dock inte lika turistifierat som många andra ställen, framför allt i övärlden.

Staden går utmed medelhavet och den över en mil långa strandpromenaden är uppskattat av joggare, nattflanörer, eller bara dig som vill ta en promenad.

Priser

Fuengirola är inte så dyrt som man kan tro. Du kan få en öl ute för 2,5€, och en bra middag för två inkl en flaska vin för runt 30-35€ Det finns också ett stort snabbköp ett kvar kvarter från lägenheten, där priserna är riktigt ok.

Att göra

Självklart åker de flesta hit för sol och bad, men det finns mycket annat att göra. För den sportiga, finns ett flertal golfbanor i området, och även skidåkning i Sierra Nevada på vintern på ett par timmars avstånd. Skidanläggninen är i storlek med Åre, och det är ett av få ställen i världen där man kan åka skidor på dagen och bada i havet på kvällen!
Malaga, som är Spaniens 5’e största stad med ca 600.000 invånare ligger knappt en timme bort med tåget, så det är enkelt att åka in och shoppa en dag.

Det är inte heller långt till Gibraltar, där man kan ta en tur över sundet till Marocko